Friday, April 06, 2012

Äggfri kaka med fiskfri omega 3(krossat linfrö) och utan grädde:D! Nästan som en vegan kladdkaka:p :)





Tack för inspirationen Silva

Känn dig fri att förbättra receptet om du vill:)

Enligt saltkvarn.se: "linfrö i brödet gör det saftigare och det håller sig längre" kaka = kaffebröd ;) Why not? . . . och genom livsmedelsverket kan du hitta, få veta mer om näringsinnehåll i de övriga ingredienserna

2,5 dl. socker
50 gr. rumsvarmt smör eller margarin
2,5 dl. vetemjöl (eller glutenfri mjöl)
1 msk. krossat linfrö
1-2 msk. torkade kokosflingor(eller inte)
4 msk. kakao
2,5 dl. starkt kaffe(varmt eller kallt)
1 tsk. bakpulver
1 tsk. vaniljsocker
1 krm. salt
1,5 dl. mjölk
. . . och lite mald kanel (om du vill)

• Elvisp, Skål, Långpanna,Bakplåtspapper(istället för att smöra och bröa formen samt spara tid, vatten,diskmedel osv.)

(under tiden förvärm ugnen till 150°)

1.Vispa socker och smör/margarin poröst med 1 msk. mjölk.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av mjölken.
3. Vispa i minst 2 minuter(jag brukar vispa längre)
4. Bred ut smeten på bakplåtspappret i långpannan
5. Grädda i 150° i 35-40 min.


Kan serveras med en "supermix" istället för grädde
dvs. frysta gojibär, blåbär, hallon, björnbär och havtorn

. . . och voilá!

Hoppas att du gillade mitt bakningsexperiment :D

No comments: